Selimiye’nin isyanı

Marmaris Selimiye Koyu’nda 145 Teknelik Marina Projesi Tartışması

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Koyu’nda askıya alınan 145 teknelik marina projesinin yeniden başlayacağı duyuruldu. Çevre Bakanlığı, koy için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yapılacağını açıkladıktan sonra bölge halkı ve çevreciler projeye karşı tepki gösterdi. Yurttaşlar, “Selimiye’ye marina istemiyoruz” diyerek pankartlarla protesto gösterisi düzenledi. “ÇED süreci derhal durdurulmalı, halkın iradesi tanınmalıdır” şeklinde açıklamalarda bulunuldu. 16 Ocak 2024’te yapılacağı duyurulan ÇED süreci, tepkiler üzerine iptal edilmişti.

Projenin Sakıncaları

Çevreciler, projenin olası sakıncalarını şu şekilde sıraladı: Hassas bir yapıya sahip olan koya, 50 metreyi aşan tekneler de dahil olmak üzere 145 teknelik dev bir marina inşa edilecektir. Bu durum, dalgakıranın koyun ağzının yarısını kapatarak su akışını engelleyecek ve ekolojik dengeyi bozacaktır. Turizm ve balıkçılık faaliyetlerinin zarar görmesi kaçınılmaz olacak ve deniz ekosistemi olumsuz etkilenecektir. Projenin bir diğer olumsuz yanı ise kıyıların halka kapatılması sonucunu doğuracak olmasıdır. Ayrıca, koyda bulunan zeytin ağaçlarının da zarar göreceği belirtilmektedir.

Selimiye, doğal güzellikleriyle bilinen bir bölge olup halkı genellikle balıkçılık ve turizmle geçimini sağlamaktadır. Bölgede Türkiye’nin önde gelen yat limanlarından biri olan Sığliman Koyu da bulunmaktadır. Halk, projenin hayata geçmesi durumunda bölgede bulunan 400’e yakın zeytin ağacının yok olacağını ve buna engel olunması gerektiğini vurgulamaktadır.

Related Posts

Ankara’da sürpriz zirve

Bakan Kurum, “Yerel yönetimlerimizle iş birliği içinde çalışmayı sürdüreceğiz.” açıklamasını yaptı.

CHP’li Özçağdaş’tan iktidara ‘aykırı atama’ tepkisi: ‘Yeni düzenlemeyi yapın!’

CHP’li Suat Özçağdaş, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği KHK ile rektör atama düzenlemesine ilişkin TBMM’ye yeniden konuya ilişkin kanun yapılması için verilen 12 ay sürenin 11 ayının dolduğunu hatırlattı. Özçağdaş, “26 Temmuz 2024’te 11 üniversite, Ağustos’ta 13 üniversite, 21 Eylül’de altı üniversite, 21 Aralık’ta 14 üniversite, 10 Nisan’da 13 üniversite olmak üzere beş farklı kararname ile toplam 56 üniversiteye eski yöntemle rektör atandı” dedi.

Eski TBMM başkanlarından çağrı: Yargı bağımsız ve tarafsız olmalı; İmamoğlu tutuksuz yargılanmalı

Eski TBMM başkanlarından çağrı: Yargı bağımsız ve tarafsız olmalı; İmamoğlu tutuksuz yargılanmalı

Romanya’da yenilenen cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı

Romanya’da yenilenen cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı

Suriye’de flaş gelişme: Silah bırakmaya başladı

Suriye’nin başkenti Şam’da Dürzilerin önde gelenleri ile hükümet yetkilileri arasında varılan anlaşma kapsamında silahlı gruplar, ağır silahlarını İçişleri Bakanlığına teslim etmeye başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışanı ormanlık alanda ölü bulundu

Muğla Büyükşehir belediyesi personeli 49 yaşındaki Salih Kaya ormanda ölü bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir