Lokanta ve kafelerde zorunlu oldu: Bakanlık açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda İşletmelerine Karekod Zorunluluğu Getirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı, önceden gönüllülük esasıyla duyurduğu gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik karekod uygulamasını artık zorunlu hale getirdi. Bakanlık tarafından hazırlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Artık, “gıda işletmesi karekodu”nun tüketicilerin görebileceği yerlerde bulundurulması zorunlu hale geldi. Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar bakanlık tarafından belirlenerek resmi internet sitesinde duyurulacak. İşletmeler, söz konusu karekod kuralına uyum sağlamak için bakanlık tarafından duyurulan usul ve esasların resmi internet sitesinde yayımlanmasından itibaren 60 gün süreleri olacak.

Amacı gıda güvenliğini sağlamak olan bu uygulama, geçen sene bakanlık tarafından gönüllülük esasıyla duyurulmuştu. Buna göre, “Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması hayata geçirilmiştir.”

Karekod Nasıl Kullanılıyor?

Her işletmeye özel olan karekod, bu internet adresinden indirilip tüketicilerin görebileceği yerlerde sergileniyor. Tüketiciler, görsel üzerinde yer alan karekodu mobil cihazlarına indirmiş oldukları Tarım Cebimde gibi uygulamalarla tarayarak işletmenin güvenilirliğini kontrol edebilecekler.

Related Posts

Memur ve emeklinin gözü 3 Temmuz’da: Zam ne kadar olacak?

Memur ve emeklinin gözü 3 Temmuz’da: Zam ne kadar olacak?

Avro Bölgesi’nde sanayi üretimi azaldı

Avro Bölgesi’nde sanayi üretimi, ABD’nin gümrük tarifeleri açıklamasının ardından nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,4 geriledi.

İsrail’in İran’a saldırısı piyasaları sarstı: Gram altın yeni rekor kırdı, petrol fiyatları fırladı

İsrail’in İran’a saldırısı piyasaları sarstı: Gram altın yeni rekor kırdı, petrol fiyatları fırladı

İstanbul ve Gaziantep’te Hazine arazileri satıldı! Üç taşınmaz aynı şirkete gitti

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İstanbul Sarıyer ve Gaziantep Şahinbey’de bulunan üç Hazine taşınmazının satışını onayladı. Toplam 54,5 milyon liraya mal olan satışlarda tüm taşınmazlar aynı şirkete verildi.

Çin otomotiv sanayisinde çift haneli büyüme rüzgarı

Çin Otomobil Üreticileri Birliği CAAM verilerine göre, Çin’de araç satışları Mayıs 2025’te bir önceki yıla göre %11,2 artışla 2 milyon 686 bin adede ulaştı. Bu yükseliş, Nisan ayındaki %9,8’lik artışın ardından otomotiv sektöründeki ivmenin sürdüğünü …

Sarıgöl’de üzüm üreticileri hasada hazırlanıyor

Bağlarda gelişen üzüm salkımları önce düzenleniyor, ardından standart salkım haline getirmek için fazla budaklar özenle kesiliyor. Sarıgöl Emcelli Mahallesi’nden çiftçi Ahmet Tosun, salkım aralama çalışmalarının önemine değinerek, “Bağlarımızın işi …